Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

Att jobba som Stationschef

Marcus är Stationschef på vår station i Karlskrona. Marcus har jobbat på preem i flera år och började sin resa i Göteborg på stationen i Ullevi. Marcus nästa mål är att bli Preem Partner i Karlskrona vilket vi alla ser fram emot!

Berätta, hur ser en vanlig dag ut som Stationschef på preem? 
Jag känner mig alltid glad när jag kommer till jobbet och försöker sprida den energin som jag har till alla medarbetare och försöker alltid inspirera och engagera min personal som jag jobbar med. Detta tycker jag är en otroligt viktig och kul uppgift som Stationschef.
Förutom att peppa och finnas där för mina medarbetare så är det fokus på våra kunder. Stationen alltid ska se bra ut och vara redo.

Som Stationschef är det också viktigt att vara strukturerad då det är mycket som alltid behöver göras på station. Där har stationschefen det övergripande ansvaret. Det handlar också om att vara relationsskapande då fokuset alltid är att utveckla stationen samt hitta nya kunder och företag att samarbeta med.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det absolut roligaste är att se mina medarbetare ha kul och utvecklas på jobbet. Är vi motiverade och trivs med varandra så kommer försäljningen gå bra där efter.
Det är också otroligt kul att möta våra kunder och att överträffa deras förväntningar. Att jobba med sälj är en naturlig del som Stationschef och mitt jobb är att engagera och utveckla min personal till att bli än bättre på det vi redan är bra på.

Vad är du mest stolt över att arbeta på Preem?
Jag har jobbat på Preem i 14 år nu och jag känner mig verkligen hemma här. Jag känner att jag kan stå bakom preems värderingar och att det finns ett nära samarbete mellan ledning och personal. Det gör att det blir en väldigt familjär känsla trots att vi är ett stort bolag.
Jag är också stolt över att jobba på ett företag där vi vågar satsa på våra medarbetare. Jag började som Säljare på vår station vid Ullevi i Göteborg, för att sedan ta klivet att bli ställföreträdare där under en av våra Preem Partners. Där efter fick jag möjligheten att jobba som Stationschef på vår station på Hisingen i Göteborg vilket var otroligt kul och utvecklande.
Idag har jag flyttat med familjen till Karlskrona och driver stationen här med siktet att i framtiden ta över stationen och bli Preem Partner. Det känns så kul!

Vi har en vision om att leda omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Hur bidrar du i din roll till att möjliggöra Preems vision?
Genom att vara ansvarstagande. Vi ser alltid till att arbeta hållbart. Vi använder bra råvaror, jobbar aktivt med att minska på matavfall och använder så lite vatten som möjligt i vår biltvätt.
Sedan så har vi ju även vårt drivmedel HVO100 som innehåller 100 procent förnybara råvaror som har sitt ursprung från bland annat växtriket, skogsavfall och animaliska restprodukter.

Marcus Simonsson

Stationschef, Karlskrona

Marcus Simonsson