Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Framtida talanger

Hej student!

Är du nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns för dig på Preem under din studietid? På Preem är möjligheterna många.

Har du rätt inställning för att göra Preems största omställning?

Redan under studietiden kan du påbörja din karriärresa på Preem.

Vi ställer om vår verksamhet med målet att vara klimatneutrala 2035. För att möjliggöra vår stora omställning letar vi efter morgondagens talanger. Vi erbjuder dig som student allt från studiebesök, praktik, examensarbeten, sommarjobb till att vara med i Preem Talent Community. 

Sommarjobba på Preem

Vi har ungefär 75 sommarjobbare hos oss varje år på våra raffinaderier i Göteborg och Lysekil eller på vårt huvudkontor i Stockholm.

Roller som återkommer är mekaniker/rörmontörer, elektriker/instrumenttekniker, labbtekniker, servicearbetare, fastighetsskötare, miljöassistent, teknisk assistent, planerare, prisanalytiker, logistikassistent, produktionstekniker och projektassistent.

Ansökningstiden är normalt mellan januari och februari varje år. När det finns sommarjobb att söka publiceras de under lediga tjänster.

Examensarbete

Vill du kombinera teori med praktik och få en fördjupad kunskap inom ett för dig intressant ämnesområde?

Genomför du ett examensarbete hos oss på Preem erbjuder vi en kompetent och engagerad handledare som stöttar dig för att du ska kunna slutföra ett så bra arbete som möjligt.

Vår förhoppning är att vårt samarbete ska leda till såväl kunskapsutbyte som nya kreativa lösningar och idéer för framtiden. Aktuella examensarbeten på Preem hittar du bland våra lediga tjänster.

Laboratoriearbetare inspekterar glasflaska med klar vätska

Praktik

Som praktikant på Preem får du en unik möjlighet att känna på hur det är att arbeta inom just ditt intresseområde samtidigt som du lär känna oss som arbetsgivare.

Vi erbjuder årligen ett flertal praktikplatser, framför allt på våra raffinaderier i Lysekil och i Göteborg, men även i Stockholm. Vi tar emot såväl grundskole- och gymnasieelever som högskole- som universitetsstudenter.

Raffinaderiarbetare hanterar tung utrustning

Preem Talent Community

Är du intresserad av karriärmöjligheter på Preem? Ta chansen och gå med i vårt talangnätverk så hjälper vi dig att hålla koll på kommande karriärmöjligheter.

Förutom information om lediga tjänster, kommande events, sommarjobb, praktik och examensarbeten får du veta mer om hur det är att arbeta på Preem och träffa våra kollegor i olika roller.

Följ med oss du också och bli en del av nätverket redan idag. 

Sugen på studiebesök?

Går du på en teknisk utbildning och är nyfiken på hur arbetet på våra raffinaderier fungerar? Då kanske du och din skolklass ska komma på studiebesök på något av våra raffinaderier i Göteborg eller Lysekil?

Tekniksprånget

Funderar du på att gå en teknisk utbildning, och vill lära dig mer om teknik- och ingenjörsyrkens möjligheter? Tekniksprånget är ett initiativ på uppdrag av Sveriges regering. Genom Tekniksprånget erbjuder vi på Preem dig som tagit studenten från Natur- eller Teknikprogrammen möjligheten att prova på jobbet som tekniker eller ingenjör under fyra månaders betald praktik.

Emil möter Eva från Preem i Ingenjörsfördomar

Vill vi att det ska finnas bensindoftande ljus? Hur sociala är egentligen ingenjörer? Går de någonsin på en AW? Och hur sexigt är det att prata vätgasbalans?