Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2023-01-30

Pressmeddelande

Gratis mensskydd på alla Preems stationer

Preem har inlett ett samarbete med entreprenörsföretaget RedLocker om att utrusta samtliga stationsbutiker med automater för gratis mensskydd. Det är det första samarbetet i sitt slag, där kunder över hela landet får tillgång till gratis mensskydd.Preems samarbetspartner RedLocker utvecklar automater för fria mensskydd till verksamheter, där ett digitalt lås styr att endast en tampong eller binda kan tas ut åt gången. Automaterna kommer nu – under första kvartalet 2023 – att monteras på kundtoaletterna i på Preems stationsbutiker, från Trelleborg i söder till Umeå i norr.

- Gratis mensskydd är ett viktigt led i att göra våra stationsbutiker tillgängliga för fler. Vi renoverar nu samtliga toaletter – och genom att dessutom utrusta dem med fria mensskydd hoppas vi möjliggöra en bättre resa för våra kunder som färdas längs Sveriges vägar, säger Helena Hammarström, Concept Manager på Preem.

RedLocker grundades 2018 som ett UF-företag av unga entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson, med visionen att alla kvinnor skall ha tillgång till kostnadsfria mensskydd. RedLocker, som blev kända genom sin medverkan i SVT:s Draknästet, har sedan tidigare samarbeten med bland annat gym, skolor och muséer - men detta är första gången en rikstäckande aktör som Preem väljer att ta in deras mensskyddsautomater.

- Att kunna erbjuda mensskydd till kvinnor i den breda allmänheten är ett genombrott både för oss som entreprenörer och för alla kvinnors självklara rätt till mensskydd. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få samarbeta med Preem kring en fråga som vi och många andra brinner för, säger Liza Eriksson, grundare och vd på RedLocker.