Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2022-12-13

Pressmeddelande

Preem storsatsar på nytt toalettkoncept

Preem genomför en satsning på att skapa inbjudande toaletter längs de svenska vägarna. De kommande månaderna rullar ett helt nytt toalettkoncept ut på Preems stationsbutiker.

Ombyggnationen av butikstoaletterna är en ambitiös satsning för att erbjuda en bättre upplevelse för Preems kunder. Målet är att det ska kännas som om man är på ett fint hotell.

 - Vi har tagit fram ett koncept för en fräsch, hållbar och välkomnade toalett. Med vårt nya koncept möts besökaren av musik i en trevlig miljö. Vi vill att det ska kännas som om man är på ett fint hotell, berättar Helena Hammarström, Concept Manager på Preem.

Fräscha toaletter prioriteras av kunderna

Fräscha toaletter är nämligen väldigt viktigt för kunderna. En ny Sifo-undersökning visar att det till och med är det enskilt viktigaste när svenskar ska ta en paus längs vägen. 

Undersökningen som Preem beställt visar att fräscha toaletter värderas högre än till exempel matutbud, kaffekvalitet eller tillgången på elladdstolpar när det är dags för stopp på vägkrog, snabbmatskedja eller drivmedelsstation. Sex av tio svenskar anger till och med att de aktivt väljer bort vägkrogen, snabbmatskedjan eller drivmedelsstationen om toaletten inte är ren och fräsch.

Kloka materialval och stillsam musik

Preems nya toalettkoncept har en dämpad färgskala för att skapa ett lugn för besökaren och samtidigt avge en lite mer lyxig upplevelse präglad av skandinavisk design. Den nödige besökaren möts också av stillsam musik, detta för att skapa en positiv konstrast till kommers och ljudnivå utanför. Smarta val har också gjorts för att minska resursförbrukningen och göra utrymmena lätta att städa och hålla rena. 

Ombyggnationen är första steget i Preems satsning på fräschare och mer välkomnande butikstoaletter. Konceptet kommer förädlas under det kommande året och fler spännande nyheter är på gång.