Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2022-02-17

Pressmeddelande

Preem är Sveriges grönaste varumärke

Preem är Sveriges grönaste varumärke i kategorin drivmedel. Det visar den senaste undersökningen från Differ där svenska folket sagt sitt. Det är andra året i rad som Preem intar förstaplatsen.

Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning där svenska folket fritt ange vilka varumärken som de anser vara mest hållbara.

– Det här visar att konsumenter uppskattar Preems satsningar på förnybara drivmedel som produceras här i Sverige. Enligt undersökningen väljer 31 procent av kunderna aktivt bort varumärken inom drivmedelssektorn som inte anses vara hållbara, säger Ulrica Bååthe, Varumärkeschef på Preem.

I årets undersökning framkommer att 81 procent av konsumenterna ofta eller alltid gör hållbara val.

– Hållbarhet är fortfarande centralt för många svenska konsumenter och en stor andel väljer bort varumärken som inte upplevs hållbara. Dock utmärker sig vissa varumärken som exempelvis Preem, som vinner i sin bransch för andra året i rad trots att samtliga konkurrenter också förbättrat sitt resultat, säger Fredrik Berggren på strategikonsultbolaget Differ, som genomfört undersökningen.

Undersökningen Sveriges grönaste varumärke har besvarats av över 1 000 respondenter i åldrarna 15-74 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i 13 olika branscher. Det är trettonde gången som undersökningen genomförs.