Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2021-09-03

Pressmeddelande

Preem storsatsar på snabbladdning

Drivmedelsföretaget Preem storsatsar på snabbladdning och tecknar avtal med Recharge om att installera hundratals supersnabbladdare på Preems stationer i hela landet.

Nu utvecklar Preem sina stationer tillsammans med den ledande laddningsoperatören Recharge. Preems stationer kommer till en början att utrustas med fyra till åtta laddpunkter som kommer att ha en effekt på 150 kW upp till 300 kW, vilket möjliggör snabbare laddning.

– Det här är ett led i Preems förnybara omställning och vår strategi att erbjuda fler miljöeffektiva energislag på våra stationer. Genom att erbjuda upp till åtta laddplatser vid våra stationer kan vi möta framtidens växande efterfrågan på laddning utmed vägen, säger Patrik Johansson, chef för stationsverksamheten på Preem.

Utrullningen sker först längs med de stora huvudvägarna och på Preems bemannade stationer. Ambitionen är att årligen utrusta 15-25 stationer med supersnabbladdare och att Preem ska ta positionen som ledande energileverantör längs våra vägar för såväl lätt som tung trafik.

– Preem har länge varit en strategisk partner och vi är väldigt glada över att vi nu tar vårt samarbete till en ny nivå. Recharges målsättning är att laddning ska vara enkelt och lättillgängligt. Med en ledande laddlösning på attraktiva platser med bra service förbättrar vi vardagen för elbilister, säger Maria Brant, chef för Recharge Sverige.

Arbetet med att få laddstationerna på plats påbörjas snarast. I satsningen ingår både laddning för personbilar på Preems bemannade stationer och för lastbilar på Preems Såifa-anläggningar.

Så tidigt som 2009 installerade Preem sina första laddstationer. Samarbetet med Recharge påbörjades 2013, och redan 2014 byggdes de första gemensamma laddstationerna längs strategiska sträckor i Sverige.

Om Recharge
Recharge är en pionjär i elbilsbranschen och har drivit ett offentligt laddningsnätverk under varumärket Fortum Charge & Drive sedan 2011. Recharge är en av Nordens ledande laddningsoperatörer och äger mer än 1500 offentliga laddstationer. Därutöver ansvarar Recharge för driften av över 1000 laddstationer i Norge, Finland och Sverige. Recharge ägs av Infracapital och Fortum.