Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2021-02-18

Pressmeddelande

Preem är Sveriges grönaste varumärke inom drivmedel

I den årliga undersökningen ”Sveriges grönaste varumärke” får svenska folket rösta om vilka varumärken de anser vara grönast. Preem intar förstaplatsen när drivmedelsbranschen för första gången ingår i undersökningen.

Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. I undersökningen har svenskarna fått utse Sveriges grönaste varumärke. När de som deltagit i undersökningen fritt får ange vilket varumärke som de anser vara grönast står Preem som vinnare i kategorin drivmedel.

– Vi är glada och stolta att svenska folket uppskattar Preems satsningar på förnybara drivmedel och att vi erbjuder drivmedel med förnybart innehåll som är producerat här i Sverige, säger Ulrica Bååthe, Varumärkeschef på Preem.

I Differs undersökning framkommer att 43 procent av konsumenterna ofta eller alltid gör gröna val. Konsumenterna tycker generellt att det blir allt lättare att göra gröna val och 40 procent väljer aktivt bort varumärken som inte anses vara gröna.

– Hållbarhet ökar i relevans men konsumenter tycker fortfarande tycker att det är svårt att göra gröna val i vissa branscher såsom drivmedel.  Dock utmärker sig vissa varumärken som exempelvis Preem, vinnare i sin bransch, som har lyckats bygga tilltro hos svenska konsumenter genom att konsekvent kommunicera om sitt hållbarhetsarbete, säger Fredrik Berggren på strategikonsultbolaget Differ, som genomfört undersökningen.

Undersökningen Sveriges grönaste varumärke har besvarats av över 1 000 respondenter i åldrarna 15-75 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i tolv olika branscher. Det är tolfte gången som undersökningen genomförs.