Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2020-09-23

Pressmeddelande

Preem tar plats på Academic Works lista (YPAI) över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI) genomförs av Academic Work varje år och kartlägger vad som tilltalar och attraherar young professionals, studenter och akademiker i början av sina karriärer, i deras val av arbetsgivare. Nytt för i år är att Preem tagit plats på topplistan.

Google, Apple och Spotify toppar listan där Preem placerar sig på 93:e plats. Några av trenderna i årets undersökning är att statliga arbetsgivare, miljöorganisationer och arbetsgivare med klimatfokus klättrar på listan. En önskan hos unga att vara med och påverka samhället och göra skillnad ligger bakom detta enligt Academic Work.

– Det är förstås väldigt kul att Preem är med på årets lista. Jag tror unga lockas av möjligheten att vara med och göra skillnad genom att hjälpa oss att nå vår vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle och bli klimatneutrala till år 2045, säger Magnus Gunnarsson, Kommunikationsstrateg, Employer Branding på Preem. Att få möjlighet att göra detta på ett företag som har en inkluderande och vänlig arbetsmiljö är något jag tror många uppskattar avslutar Magnus.

Arbetsgivarna i undersökningen kommer från en separat förstudie där respondenterna i fritextsvar anger vilka företag de helst vill jobba för. De 100 mest förekommande företagen bildar listan över årets mest attraktiva arbetsgivare.

Listan i sin helhet finns att ta del av här:
https://www.academicwork.se/foretag/YPAI-mest-attraktiva-arbetsgivarna