Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2020-10-07

Pressmeddelande

Preem inleder samarbete med Coop - etablerar första obemannade butiken i Gävle

Vid Preems station på Sätrahöjden i Gävle kommer Coop Mitt AB att etablera den första obemannade butiken som kommer att vara öppen dygnet runt. Idag inlämnades ansökan om bygglov.

Butiken är en del av ett 1-årigt pilotprojekt som syftar till att möta kundernas efterfrågan om att handla mer effektivt och i sin närhet. Pilotbutiken går under namnet Coop Mini.

- Vi ser en allt tydligare trend att konsumenterna har ett behov av att kunna handla enklare matvaror mer effektivt och i sin närhet, något som vi nu genom samarbetet med Coop kan erbjuda våra kunder vid vår station på Sätrahöjden, säger Patrik Johansson, sektionschef Station på Preem. Han fortsätter:

- Denna lösning kommer att ge ett stort mervärde då kunderna på ett modernt och attraktivt sätt kan kombinera tankning med en dygnet-runt-öppen Coop Mini i anslutning till stationen. Något som vi ser ligger helt rätt i tiden.

Placeringen av butiken vid en av Preems stationer handlar om att kunna göra det enklare och mer tillgängligt för konsumenten att med hjälp av den digitala utvecklingen erbjuda en ny typ av shoppinglösning. För att kunna göra det har Coop utvecklat en ny självscanningsapplikation där kunden själv kan scanna och betala för varor med mobilen.

- Det är väldigt roligt att vi nu tar ett steg närmare i vår satsning på obemannade butiker, säger Meta Persdotter, Vd, Coop Mitt. Vår förhoppning är att detta pilotprojekt kommer att uppskattas och nyttjas av våra kunder. I etableringen av vår första pilotbutik, som vi döpt till Coop Mini, samarbetar vi med Preem AB och platsen där vi placerar butiken blir på Preems tomt på Sätra.