Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2020-03-31

Pressmeddelande

Preem fortsätter vara branschens mest hållbara varumärke

Preem har för tredje året i rad utsetts till drivmedelsbranschens mest hållbara varumärke, enligt hållbarhetsundersökningen Sustainable Brand Index 2020 B2C – Europas största studie om hållbarhet, som årligen rankar Sveriges mest hållbara varumärken.Preem vinner tack vare ett långsiktigt fokus på forskning & utveckling av förnybara drivmedel, ihärdigt arbete med Preem Evolution Diesel och satsningar på att minska sitt klimatavtryck överlag. Det är saker som konsumenterna både har sett och uppskattat, enligt studien.

- Vi är väldigt stolta över att vårt hållbarhetsarbete ger resultat. Att vi röstas fram som bäst i branschen även i år visar att kunskapen om våra viktiga satsningar på förnybart och hållbarhet verkligen nått ut, säger Malin Hallin, hållbarhetschef på Preem.

Utmärkelsen innebär att allmänheten har ett högt förtroende för Preem i frågor som berör miljömässig och social hållbarhet. Något som kommer sig av långsiktigt arbete med att förflytta varumärket mot en mer hållbar positionering, parallellt med företagets omställning mot en ökad produktion av förnybara drivmedel.

- Det är glädjande att det svenska folket uppskattar våra satsningar för mer förnybara drivmedel och att vårt långsiktiga och målmedvetna arbete med vårt varumärke ger resultat, säger Ulrica Bååthe, chef för Varumärke och marknadskommunikation på Preem.

Om studien

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet. Rankingen visar hur hållbara de olika varumärkena uppfattas vara enligt svenska konsumenter. Studien genomfördes under november 2019 - januari 2020, respektive februari 2020. Totalt har 21 640 respondenter i Sverige intervjuats.