Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2019-09-05

Pressmeddelande

Preem skänker pengar till Strandstädarna

Varje år flyter flera hundra ton skräp i land på Bohuskusten. Preem är huvudsponsor av Lysekil Women’s Match, en av världens främsta seglingstävlingar inom matchracing. Med hållbarhet i ständigt fokus kändes kopplingen till strandstädning naturlig. Därför valde Preem att skänka alla intäkter från evenemangsområdet till den ideella föreningen Strandstädarna, 25 087 kronor.

Föreningen anordnar städdagar längs kusten, där alla kan följa med ut på öarna för att hjälpa till. Målet är att i samverkan med allmänheten, näringslivet och kustkommunerna få en skräpfri kust. Och att hålla på så länge som krävs för att få kusten helt ren.

- Preems vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Det målet arbetar vi med på många olika sätt – inte bara vad gäller våra drivmedel, säger Teresia Christborn, kommunikationsansvarig på Preems raffinaderier. Därför väljer vi att stödja Strandstädarna genom att skänka intäkterna från vår foodtruck. Preems raffinaderi i Lysekil tillhör de mest moderna och miljöeffektiva i Europa. Som den största arbetsgivaren i kommunen är vi en viktig del av samhället och många av våra medarbetare bor och arbetar i kustsamhällena i närheten med båtliv och natur som stora intressen.

- Vi är väldigt glada att Preem stödjer oss i vårt arbete så att vi kan göra skillnad, säger Christina Grimpe som är en av eldsjälarna i föreningen. Fokus måste finnas kvar på problemet med nedskräpning i våra hav.

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070-450 10 01, press@preem.se

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 92 miljarder SEK.