Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2019-02-26

Pressmeddelande

Preem förlänger avtal som huvudsponsor till Vasaloppet

Preem förlänger sitt avtal som huvudsponsor till Vasaloppet. Samarbetet är mycket positivt för företagets varumärke och åtta av tio Vasaloppsåkare (76 procent) uppger att de har en positiv inställning till Preem.

Preem i Vasaloppet Foto Vasaloppet
Foto: Vasaloppet

Preem har sedan 2009 varit huvudsponsor till Vasaloppet, både sommar- och vinterveckan. Ett samarbete som har varit mycket positivt för företagets varumärke. Kännedomen om Preems miljöarbete bland Vasaloppets åkare har ökat från 20 procent år 2010 till 60 procent år 2018.

– Preem har en stark kompetens inom hållbarhetsutvecklingen vilket stödjer Vasaloppets vision inom området, både för miljön men också genom engagemang, värme och omtanke till våra deltagare i spåret och på våra kringarrangemang. Vi kan med glädje konstatera att vi nu har förnyat samarbetet tillsammans med Preem som huvudsponsor, säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet.

Preem har utvecklat sitt sponsorskap genom åren. Sedan 2018 har Preem tagit ut sin aktivering bredare i digitala kanaler genom en Youtube-serie med Gunde Svan som skapat stor internationell uppmärksamhet tillsammans med Facebookgruppen Team Preem - världens största facebookgrupp för Vasaloppsåkare.

– Vi har haft ett mycket framgångsrikt samarbete med Vasaloppet i över 11 år och delar ett gemensamt engagemang för hållbarhet. Sponsorskapet ger oss en möjlighet att möta kunder och Vasaloppsåkare på plats och med aktiviteter och upplevelser i och utanför spåret har vi stärkt vårt varumärke, säger Ulrica Bååthe, chef för Marknadskommunikation på Preem.

Preem förser Vasaloppets skidbussar med Preem Evolution Diesel med förnybart innehåll från skogen.

För mer information, kontakta:
Ulrica Bååthe, chef marknadskommunikation Preem, +46 (0) 70 543 17 61
Lena Hermansson, sponsorchef Vasaloppet, +46 (0) 70 303 40 92
Preems pressjour, +46 (0)70 450 10 01, press@preem.se

 

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.