Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2019-03-18

Pressmeddelande

Lina Stolpe utsedd till ny CFO i Preem

Preem har utsett Lina Stolpe till ny CFO, Chief Financial Officer. Hon efterträder Peder Zetterberg som varit tillförordnad CFO sedan juli 2018. 

Lina Stolpe CFO Preem

Lina Stolpe har gedigen erfarenhet inom ekonomi och finans och kommer närmast från Infranord där hon varit CFO. Hon har även erfarenhet av ledande tjänster inom Valmetkoncernen och Hunter Douglaskoncernen.

Lina kommer att rapportera till VD Petter Holland samt ingå i koncernledningen.

– Jag är mycket glad att vi kan välkomna Lina till Preem och till vår koncernledning. Lina har mångårig finansiell erfarenhet och en profil som passar väl in i Preems företagskultur, med vårt starka fokus på lönsamhet och marknadseffektivitet och finansiell stabilitet, säger Preems VD Petter Holland.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Preem är ett bolag som ligger i framkant inom många viktiga områden. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Preem och fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Lina Stolpe, tillträdande CFO på Preem.

Lina Stolpe tillträder tjänsten senast den 15 september 2019.

För mer information, kontakta:
Ylva Nyberg, HR Direktör Preem, +46 (0)72 741 14 58               
Preems pressjour, +46 (0)70 450 10 01, press@preem.se
 

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 92 miljarder SEK.