Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2018-05-18

Pressmeddelande

Preem tillsätter ny chef för Supply & Trading

Preem tillsätter Magnus Holm som ny chef för affärsområde Supply & Trading. Magnus kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef för Marknad och försäljning inom Preem och efterträder Stein Ivar Bye som varit tillförordnad affärsområdeschef tillika COO.  

– Magnus kommer i sin nya roll att bidra till att stärka Preems affär; från råvara till kund. Jag är glad över att han har tackat ja till att ta över rollen som ansvarig för Supply & Trading, säger Stein Ivar Bye, COO på Preem.

– Preem står inför en spännande framtid där bland annat förnybara satsningar kommer att vara avgörande för företagets framgång. Jag ser framemot att, som en del av Supply & Trading, få chansen att vidareutveckla Preems konkurrenskraft i nära samarbete med övriga affärsområden och verksamheter, säger Magnus Holm, tillträdande chef för Supply & Trading.

Förändringen innebär att Stein Ivar Bye, i tillägg till sin roll som COO, tillsätts som tillförordnad affärsområdeschef för Marknad och försäljning tills dess att ny person är på plats. Rekryteringsarbetet påbörjas omedelbart. Preems koncernledning påverkas inte.

Förändringarna gäller från och med den 1 juni 2018.

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070 450 10 01
Christian Bjerdén, HR-direktör Preem, 070 658 34 53
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070 362 03 99, niclas.brantingson@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.