Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2018-09-14

Pressmeddelande

Gunde bjuder upp till dans om biodrivmedel – ny reklamkampanj för Preem

Måndagen den 17 september lanserar Preem en ny reklamkampanj. Återigen syns Gunde Svan som frontfigur och den här gången befinner han sig på en svensk dansbana och vill inget hellre än prata om förnybara drivmedel.


Gunde Svan i Preems nya kampanj om biodrivmedel.

Sedan 2011 då Preem först lanserade Preem Evolution Diesel med förnybart innehåll har företaget tagit fram en rad nya produkter för att minska det svenska behovet av fossila drivmedel. Under 2017 bidrog användandet av Preem Evolution drivmedel att Sveriges koldioxidutsläpp minskade med 730 000 ton.

– Vårt arbete intensifieras hela tiden och idag är nästan 20 procent av det drivmedel som vi säljer i Sverige förnybart, säger Marie Bark, marknadschef på Preem. Målet är att Preem 2030 ska producera 3 miljoner kubikmeter förnybart drivmedel, vilket motsvarar företagets försäljningsvolym i Sverige idag.

Frontfigur i kampanjen är skid- och tv-personligheten Gunde Svan som också själv är skogsägare.

– Om vi ska ha en fossilfri fordonsflotta 2030 kan inte alla byta till elbil år 2029. Det är viktigt att jobba steg för steg. Man kan inte vinna OS innan man har vunnit klubbmästerskapet, säger Gunde Svan.

Preems kampanj handlar bland annat om att förklara skillnaderna mellan fossilt och icke-fossilt bränsle. Kampanjen visar också att Preem redan kommit en bra bit på väg med att framställa förnyelsebara drivmedel.

– Kampanjen handlar om vårt engagemang och vårt driv att hela tiden utveckla mer förnybara drivmedel från restprodukter från svenska skogen. Ett exempel är Preem Evolution Diesel Plus som är världens enda Svanenmärkta diesel med minst 50 procent förnybart innehåll och minskar koldioxidutsläppen med 44 procent jämfört med en standarddiesel, säger Ulrica Bååthe, chef för marknadskommunikation på Preem.

Kampanjen startar 17 september och kommer att synas framför allt i TV och digitala kanaler samt på Preems stationer.

Se reklamfilmen här: https://youtu.be/aXhfAM7qKRQ

Reklambyrå: Forsman & Bodenfors
Contentbyrå: Spoon
Mediebyrå: Scream

För mer information, kontakta:
Marie Bark, marknadschef Preem, 070 340 03 53
Ulrica Bååthe, chef marknadskommunikation Preem, 070 543 17 61
Preems presstelefon, 070 450 10 01, press@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.