Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2018-12-20

Pressmeddelande

De får åka Stafettvasan med Gunde Svan och Preem

Mikael, Melinda, Jörgen och Anette – så heter vinnarna i Preems tävling om att få delta i Gunde Svans lag i Stafettvasan den 1 mars 2019. De fyra vinnarna kommer att få coachning av skidlegendaren Gunde Svan, som dessutom kommer åka stafettloppet för första gången själv.  

Gundes lag 2019

Stafettlaget, med namnet ”Gundes stafettlag”, kommer att samlas på ett två-dagars träningsläger i Mora i mitten av januari. Där väntar en rad utmaningar för att utveckla deltagarnas laganda, vilja och kämpaglöd. Från och med februari kommer alla skidintresserade och vasaloppsåkare att kunna ta del av lagets utveckling samt Gundes träningsråd i form av tre videoavsnitt via preem.se/vasaloppet2019 samt världens största facebookgrupp för vasaloppsåkare ”Team Preem - för alla som älskar Vasaloppet”.

Vinnarna i Gunde Svan och Preems stafettlag:

Mikael Karlborg, Järfälla
Mikael har åkt Vasaloppet en gång tidigare. Han älskar att löpa och har sprungit många maratonlopp – en sann konditionsidrottare med andra ord. Som skidåkare är han dock relativt oprövad. Mikael har ett starkt pannben och är en riktig lagspelare.

Melinda Sjögren, Malmö
Med två klassiker i bagaget vet Melinda vad som krävs för att ta sig från Sälen till Mora. Hon arbetar bland annat som personlig tränare, och ser fram emot att utvecklas som längdskidåkare med Gunde som coach. Melinda kommer att bidra med mycket glädje till laget.

Jörgen Ohlsson, Kalmar
Jörgen är den idrottsliga mångsysslaren som sysslar med alltifrån hästhoppning till Iron Man. Senaste gången han åkte Vasaloppet var 2007 och nu är det dags för Stafettvasan. Som person älskar han att peppa andra till att utmana sig själva.

Anette Blückert, Örebro
Anette debuterade på Vasaloppet 2011. Full av energi tar hon sig an nya utmaningar och har bland annat bestigit Kilimanjaro. Det enda hon undviker är utförsbackar i längdspåret – något hon definitivt kommer att behöva utsätta sig för i Gundes stafettlag.                                                                    

Gunde Svan, Vansbro
Med fyra OS-guld och sju VM-guld är Gunde en av historiens mest framgångsrika skidåkare. Under sin aktiva karriär pushade han hela tiden gränserna och utvecklade skatetekniken. Nu förbereder han sig för sin allra första start i Stafettvasan.

Gunde Svan ser framemot att ta sig an den nya utmaningen.

– Jag hoppas att vi blir ett lag som kompletterar varandra på ett bra sätt. Med Stafettvasan har vi en tydlig gemensam utmaning som vi ska genomföra tillsammans. Förra årets vinnare i Preemtävlingen var ett riktigt härligt gäng som gav allt, både på träning och under loppet och jag är övertygad om att årets vinnare kommer ha samma inställning, säger Gunde Svan.

Läs mer på www.preem.se/vasaloppet2019 eller gå med i facebookgruppen Team Preem - för alla som älskar Vasaloppet

För mer information, kontakta:
Carolina Rössner, projektledare Vasaloppet, Preem, +46 (0)70 1700 800
Preems pressjour, +46 (0)70 450 10 01, press@preem.se

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.