Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-08-10

Pressmeddelande

Prestera bättre i Cykelvasan med Preemspåret - nytt cykelspår gör åkarnas energi till musik

Musik hjälper dig att prestera upp till 15 procent bättre när det kommer till idrott, det visar forskning som slår fast att musik stimulerar nervceller i hjärnan - vilket direkt påverkar musklernas prestation. Under Cykelvasan har Preem därför skapat Preemspåret där åkarnas energi omvandlas till musik. Preemspåret är en möjlighet att få tillbaka energi för en bättre idrottsprestation, samtidigt som du gör ett ställningstagande för ett mer hållbart samhälle. 

Idrottare med stora hörlurar har på senare tid blivit allt vanligare syn i samband med olika tävlingar och mästerskap. Anledningen är rent vetenskaplig. Forskning från Brunel University i London, England, visar att musik har en direkt påverkan på idrottsliga prestationer. Musik stimulerar våra nervceller i hjärnan, vilket ger en direkt effekt på musklernas prestation, enligt forskningen. Och musikens tempo påverkar. En lugn låt kan stilla nervositet, medan en låt med högre tempo får igång kroppens nerver och muskelatur.

Genom att skapa musik av cyklisternas rörelse ska Preem ge energi till alla cykelvasaåkare. Ungefär 2,1 kilometer efter Hökberg, vid Prästskogsstugan, finns Preemspåret - ett speciellt cykelspår där musik skapas genom att åkarna passerar ett antal rörelsesensorer. På så sätt kan åkarna få energi av sin egen energi. Något som i slutändan kan komma att påverka målgångstiden.

- Preemspåret handlar också om att göra ett aktivt val, att våga välja nya vägar, anstränga sig lite extra och göra det tillsammans med likasinnade. Ett ställningstagande för att man är för ett bättre och mer hållbart samhälle, säger Maria Green, projektledare och marknadskommunikatör på Preem.

Preem har varit huvudsponsor till Vasaloppet, både till sommar- och vinterveckan, sedan 2009 och bidrar med hållbar energi till evenemanget.

Tips:

• Inför idrottspasset: välj musik med lågt tempo så du inte använder för mycket psykologisk energi (70-100 bpm)

• I början av idrottspasset: välj en låt som ligger ungefär 5% över din hjärtrytm (123-130bpm)

• Resten av idrottspasset: hitta en takt som passar och välj en låt i det tempot


Läs mer
Independent: “How listening to music during exercise can give you a workout boost and make physical activity less painful


För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070-450 10 01
Maria Green, projektledare Preem, 070 190 01 43
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070-362 03 99, niclas.brantingson@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.