Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-10-19

Pressmeddelande

Preems Anders Malm nominerad till årets Supply Chain Professional

Anders Malm, chef för affärsområde Supply & Trading på Preem, har nominerats till Årets Supply Chain Professional 2017. Priset delas ut till den supply chain eller inköpschef som åstadkommit framstående mätbara resultat som väsentlig påverkat företagets resultat. 

Anders Malm är en av fem nominerade och bakom nomineringen ligger tre initiativ inom Preems affärsområde Supply & Trading som bidragit till att förbättra och stärka Preems operativa resultat.

Det handlar om:

  • Ökad lönsamhet i Supply Chain
  • Förbättrad lagerstyrning
  • Minskad miljöpåverkan vid sjötransporter

– Det är otroligt roligt att vi på Preem har blivit nominerade bland så framstående och duktiga företag. Detta är ett kvitto på det engagemang och arbete som alla våra medarbetare lägger ned varje dag för att förbättra vår kundupplevelse och effektivisera Preems omfattande varuflöde ur både ett ekonomiskt och hållbart perspektiv. Det visar också att vår förändrings- och utvecklingsresa inom Preem ger resultat, säger Anders Malm, chef för Supply & Trading på Preem.

Övriga nominerade är:

  • Kristina Fransson, Supply Chain direktör, Orkla
  • Wolfgang Laures, EVP Supply Chain, Perstorp
  • Christer Svärd, SVP Market Logistics, Volvo Group
  • Henrik Elm, Global Purchase Development Manager, IKEA

Priset delas ut på en gala den 23 november på Grand Hôtel i Stockholm. Utöver äran tilldelas vinnaren en prischeck på 10 000 kr samt en unik signerad statyett.

Läs mer på: http://www.supplychainprofessional.se/

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070 450 10 01
Anders Malm, chef Supply & Trading Preem, 070 450 16 27, anders.malm@preem.se
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070 362 03 99, niclas.brantingson@preem.se
 

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Vi har ett återförsäljarnät som erbjuder direktleveranser. Sedan 2016 finns Preem även i Norge. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.