Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-08-08

Pressmeddelande

Preem välkomnar dameliten i segling till Lysekil

Nu välkomnas världens damelit inom segling till Lysekil Women’s Match. Fram till den 12 augusti gör damerna upp i helt nya och toppmoderna tävlingsredskap då den snabba och utmanande kinesiska båten Fareast 28R gör premiär i tävlingen.– Fareast 28R har en ny tilltalande design, är snabb och seglas med gennaker som ger ett annat taktiskt spel än spinnaker. Båten är en fantastisk efterträdare till vår tidigare DS 37, berättar Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match.

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 300 000 kr i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen av publik, publicitet och prispengar.

Under tävlingen möts världens elva främsta kvinnliga matchracingbesättningar i matcher mot varandra som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna. Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar under 2017 i Finland, Sverige, Korea och finalen på amerikanska Jungfruöarna.

Dessutom gästar Preem och Terntanks toppmoderna fartyg Tern Ocean hamnen i Lysekil torsdagen den 10 augusti i samband med tävlingen. Det nybyggda fartyget reducerar utsläppet av svaveloxid med 99 procent, minskar utsläppet av kväve med 97 procent, koldioxid med 40 procent och mindre partikelföroreningar med 99 procent. Allt jämfört ett konventionellt fartyg.

- Vår vision är att vi ska leda omställningen mot ett hållbart samhälle. För detta krävs att vi själva använder hållbara och miljöanpassade transportmedel. Tern Ocean är ett modernt, säkert och miljöanpassat fartyg. Det här är den här typen av fartyg som vi bör ha runt Sveriges kustlinje, säger Fredrik Backman, chef för Shipping på Preem

Preem är huvudsponsor för Lysekil Women’s Match.

Läs mer och se livestream från seglingarna på www.lysekilwomensmatch.se

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon: 070 450 10 01
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070 362 03 99, niclas.brantingson@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.