Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-03-17

Pressmeddelande

Preem öppnar ny bemannad station i Stenungsund

  På måndag, den 20 mars, öppnar Preem ytterligare en bemannad drivmedelsstation. Den nya stationen har ett utmärkt läge vid E6:an i Stenungsund. 

– Stationen i Stenungsund är ett välkommet tillskott i vår stationskedja. Med den fortsätter vi att utöka och förstärka vår lokala närvaro i Västra Götaland. Stationen har ett utmärkt läge vid E6 med över 21 000 passerande fordon per dygn. Det är den tionde nybyggda bemannade stationen som vi öppnat under de senaste åren, säger Morten Bendz, ansvarig för Preems stationsnät.

Stationen vänder sig till såväl privatbilister som yrkestrafik och kommer att erbjuda drivmedel med högt innehåll av förnybara råvaror som Preem Evolution Diesel samt Preem Evolution Bensin och E85. Här finns också möjlighet till elladdning via E.ON samt automattvätt och släputhyrning. Den bemannade butiken erbjuder också mat och KRAV- och Fairtrademärkt kaffe.

Partners för den nya stationen är Jessica Vik och Anna Vestberg.

– Vi vill skapa en trivsam mötesplats i butiken med personlig service och ett matutbud med hög kvalitet. Här kommer finnas en salladsbar för att själv plocka ihop en sallad och för den som föredrar en kaffepaus finns det en cafédel med sittplatser, säger Jessica Vik.

– Vi har också satsat på en Drive In-lucka för de som snabbt vill handla något från butiken utan att kliva ur bilen. Allt för att möta våra kunders olika behov och önskemål om service, säger Anna Vestberg.

Den nya drivmedelsstationen kommer att invigas officiellt i maj.

För mer information, kontakta:
Jessica Vik, Preem Stenungsund, 070-450 18 48
Anna Vestberg, Preem Stenungsund, 070-461 58 51
Morten Bendz, Försäljningschef Preem, 070-450 13 42
Preems presstelefon, 070-450 10 01
Niclas Brantingson, presschef, 070-362 03 99, niclas.brantingson@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.