Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-10-23

Pressmeddelande

Preem förlänger samarbetet med Vasaloppet - firar tio år som huvudsponsor

Preem förlänger sitt avtal som huvudsponsor till Vasaloppet och firar därmed tio år som huvudsponsor till arrangemanget. Det nya avtalet gäller både 2018 och 2019. 

Sedan 2009 har Preem varit huvudsponsor till Vasaloppet, både sommar- och vinterveckan. Samarbetet har varit positivt för varumärket och resulterat i ökad kunskap om företaget samt fler kunder. Andelen deltagare som känner till Preems hållbarhetsarbete har ökat från 20 procent år 2010 till 49 procent år 2017.  Även andelen bland Vasaloppsåkarna som väljer Preem som drivmedelsstation har ökat, från 14 procent år 2011 till 27 procent år 2017.

– Vi tror på långsiktiga relationer när det gäller sponsring och ett fortsatt samarbete bidrar till att stärka varumärket och relationen till våra kunder. Vasaloppet står för många positiva och känslomässiga inslag. Det har gett oss en möjlighet att kommunicera vårt hållbarhetsarbete och våra kunderbjudanden, säger Maria Green, projektledare för Vasaloppet på Preem.

Under 2017 levererade Preem Svanenmärkt diesel med minst 50 procent förnybart innehåll till Vasaloppsbussarna och mässtältet i Sälen.

Internt inom Preem har Vasaloppet blivit en viktig friskvårdsaktivitet och många anställda deltar i något av loppen, som erbjuder något för både elitåkare och motionärer.

– Vi är glada att kunna jobba vidare utifrån den relation vi under åren etablerat med Preem, som med engagemang, kunskap och resurser hjälper oss göra arrangemangen bättre, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070 450 10 01
Maria Green, projektledare Preem, 070 190 01 43
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070 362 03 99, niclas.brantingson@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.