Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-04-10

Pressmeddelande

Preem avvecklar automatstation i Pajala

Preem avvecklar automatstationen på Kaunisjoensuu i Kolari, Pajala. Stationen kommer att stängas den 24 april och därefter kommer anläggningen att monteras ner och marken att saneras. – Stationen har haft dålig lönsamhet under en längre tid och nu tvingas vi att stänga den, säger Agneta Liss-Karlsson, distriktschef på Preem. Den lilla automatstationen med en pump har varit Preems nordligaste station i Sverige och har erbjudit Bensin 95 och ACP Diesel. Stationen har funnits i Kolari under en lång tid, först under varumärket Caltex, sedan Texaco och under senare tid som Preem.

– Det är alltid tråkigt att göra en avveckling då det påverkar människor runt omkring orten, men samtidigt måste våra stationer vara lönsamma, säger Agneta Liss-Karlsson.

Närmaste Preemstation blir nu istället automatstationen på Kraftvägen i Haparanda. I och med avvecklingen i Pajala blir stationen på Köpmangatan i Jokkmokk den mest nordligaste Preemstationen i Sverige.

Saneringsarbetet i Pajala inleds direkt efter stängning och beräknas vara klart i augusti 2017.

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070-450 10 01
Agneta Liss-Karlsson, distriktschef Preem, 070-450 18 74
Niclas Brantingson, presschef, 070-362 03 99, niclas.brantingson@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2016 var Preems omsättning 56 miljarder SEK.