Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2016-10-26

Pressmeddelande

Preem MasterCard växer snabbast i Sverige

På bara ett år har Preem MasterCard blivit en succé med över 47 000 kunder. Kortet, som ges ut i samarbete med IKANO bank, är Sveriges snabbast växande betalkort och rankas som marknadens förmånligaste kort*.

Kontantanvändningen i Sverige minskar kraftigt till förmån för kort och andra lösningar. Trots detta har de flesta betalkort försämrat sina villkor de senaste åren. Preem går mot trenden, vilket tydligt visar sig i kundtillströmningen. Den höga bonusen på alla inköp är självklart en anledning, men själva drivmedelsprodukten är också viktig för kunderna.

På Preems stationer finns svensktillverkade drivmedel, med stor andel förnybart innehåll. Både Preem Evolution Bensin och Preem Evolution Diesel fungerar i alla bensin- och dieselmotorer. Dessutom är Preem Evolution Diesel Plus världens första och enda Svanenmärkta diesel. 

Preem MasterCard har hittills bidragit till 228 fossilfria varv runt jorden

Genom att tanka Preem Evolution Diesel och Preem Evolution Bensin har Preem MasterCard-kunderna bidragit till 915 275 fossilfria mil vilket motsvarar 228 fossilfria varv runt jorden och en koldioxidbesparing på 4 325 ton.

- Kortet gör stor skillnad, både för plånboken och klimatet, berättar Johan Emerius, ansvarig för Preem MasterCard. Våra kunder får marknadens högsta bonus och kan dessutom, på ett enkelt sätt, bidra till en betydligt mindre klimatpåverkan. 

*Källa: Göteborgs-Posten, 1 sept. 2016