Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2016-08-30

Pressmeddelande

6 500 cyklister skapade ”Ljudet av hållbarhet”

Under Cykelvasan genomförde huvudsponsorn Preem installationen ”Ljudet av hållbarhet”. Deltagarna kunde välja att cykla igenom ett musikspår där ljud, instrument och melodislingor slumpades fram när cyklisterna passerade sensorer. Hela 6 500 cyklister svängde av för att delta i Musikspåret. Dessa ljud har nu satts ihop till en låt som vi kallar Ljudet av hållbarhet. Låten är en hyllning till alla cyklister som bidrar till ett mer hållbart samhälle. 

Strax innan Hökberg, 21 km innan mål, möttes cyklisterna av installationen Musikspåret. Musikspåret bestod av trycksensorer, programmerade instrument, datorer och högtalare för att skapa ljud som spelades upp i realtid medan cyklisterna passerade. Alla ljud som deltagarna skapade har satts samman till en låt och en musikvideo som släpps tillsammans med en film som visar arbetet bakom kulisserna.

- Vi på Preem arbetar ständigt med att öka andelen förnybart i våra drivmedel och bidra till ett mer hållbart samhälle. Med Musikspåret vill vi på ett kul sätt skapa uppmärksamhet för Preems hållbarhetsarbete, samtidigt som vi vill hylla alla cyklister som också bidrar till en bättre miljö genom att välja cykeln som transportmedel, säger Marie Bark, marknadschef på Preem.

Att så många som 6 500 cyklister valde att delta gläder Preem som är huvudsponsor till Vasaloppet för åttonde året.

- Det är jätteroligt att så många valde att delta i Musikspåret, trots att man säkert var trött i benen. Preems aktivering går helt i linje med vårt hållbarhetsarbete, säger Eva-Lena Frick, VD för Vasaloppet.  

Länk till casefilm på YouTube: https://youtu.be/r_eq4JlM-5w 

Ljudfil: https://soundcloud.com/user-721780624/cykelvasan-arrange-111bpm-090816 

Ansvarig byrå: Håkanson United

Teknik- och musikansvarig: Plan8