Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2015-01-14

Pressmeddelande

Preem och HOYER tecknar nytt avtal för petroleumtransporter

Preem och HOYER har tecknat ett nytt flerårigt avtal gällande transporter av petroleumprodukter. HOYER har utfört säkra transporter på väg för Preem sedan 2006.

– Vi är mycket nöjda med att förlänga samarbetet med vår huvudtransportör, och vi är säkra på att vi tillsammans kan utveckla transporterna ytterligare för att möta våra behov. Tankbilarna är viktiga kuggar i vårt logistiksystem och behovet av miljö- och kostnadseffektiva leveranser blir allt viktigare. Det kräver system och styrning mot långsiktigt hållbara transporter, säger Henrik Larsson, Logistikchef Preem.

Alla chaufförer som levererar Preems produkter ha utbildning i sparsam och ekonomisk körning, så kallad Eco-driving. Genom att hålla rätt hastighet, utnyttja växlarna bättre och accelerera på rätt sätt, sparar man bränsle och fordonet släpper ut mindre luftföroreningar. Preem sätter alltid säkerheten först och har som mål att minimera olyckor. Därför ställer Preem höga krav på externa transportörer, bland annat att samtliga tankbilar har alkolås och hastighetsbegränsare som är inställda på 80 km/tim.

 – Vi är naturligtvis oerhört glada över att Preem visar oss förnyat förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår gemensamma vision om säkra och långsiktigt hållbara tankbilstransporter tillsammans med dem, säger Niclas Wallin, VD HOYER Svenska Petrolog AB.