Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2015-04-13

Pressmeddelande

Ny unik kameralösning ökar tryggheten på Preems stationer

Som ett ytterligare steg att öka tryggheten och förbättra säkerheten på stationerna är Preem först i branschen med att installera en ny integrerad kameraövervakningslösning med säker uppkoppling från Tosibox.

– Med hjälp av Tosiboxlösningen kan vi enkelt och smidigt ansluta oss till stationerna och säkerställa uppkopplingen i realtid. Med de nya kamerorna och uppkopplingstekniken blir insatsen effektivare vid kritiska händelser, som till exempel rån, stölder och drivmedelspill, och gör det möjligt att larma polisen snabbare för ingripande om något brottsligt sker, säger Christer Norberg, säkerhetschef marknad på Preem.

De nya kamerorna ger högsta bildkvalitet med full HD vilket ger detaljerade bilder som kommer till stor nytta vid olika händelser. Genom Tosibox går det även att säkerställa att all överföring av bildmaterial sker via hög kryptering.

– Vi arbetar sedan flera år systematiskt med att öka säkerheten för våra kunder och vår personal på stationerna genom en kombination av utbildning och modern teknisk utrustning. Med vår nya unika kameralösning öppnas det för nya möjligheter i säkerhetsarbetet, bland annat kommer vi att koppla ihop kamerorna med våra cisternlarm och därigenom kan vi inte bara upptäcka brott direkt utan även säkra bevis, säger Christer Norberg.

Leverantör av systemet är Teletec. Hittills har Preem köpt in kameralösningen till 13 stationer och räknar med att ytterligare 40 stationer ska få tillgång till lösningen innan årets slut.

– Vi är mycket stolta över den lösning som vi har tagit fram tillsammans med Preem och vår partner CERTEGO (f.d. Swesafe AB). Hela lösningen bygger på en nyckelfärdig funktion som innehåller kameror, videolagring och säker uppkoppling som ska vara applicerbar på Preems samtliga stationer. Vi ser stora fördelar att förse kunden med en komplett lösning där vi tar ett helhetsgrepp om produkt och funktionsansvar, säger John Väyrynen COO på Teletec Connect.