Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2014-04-16

Pressmeddelande

Preem öppnar två nya anläggningar för Biodiesel 100

Nu ökar Preem tillgängligheten för tung trafik att tanka förnybart, Biodiesel 100, på ytterligare två stationer i Gävle och Nykvarn. Att tanka dieselfordon med Biodiesel 100 minskar väsentligt koldioxidutsläppen.

Preems Biodiesel 100 består av FAME tillverkad från raps (RME) som har de bäst lämpade köldegenskaperna för svenska förhållanden och produkten minskar koldioxidutsläppen med 51 procent i jämförelse med standard diesel. Biodiesel 100 kan tankas av både tunga och lätta fordonsmodeller med motorer som är anpassade för produkten.

– Vi arbetar hela tiden på olika alternativ och lösningar för förnybara bränslen. Ett steg i den riktningen är att vi nu öppnar två nya tankställen för Biodiesel 100. Vårt mål är att ersätta fossila drivmedel med biodrivmedel i så stor utsträckning som möjligt och Biodiesel 100 är ett bra komplement till Preem Evolution Diesel baserad på tallolja, säger Susanne Håkans, chef produktledning drivmedel på Preem.

Preem planerar nu för en ytterligare en investering på 300 miljoner i syfte att fördubbla produktionskapacitet för drivmedel baserat på gröna råvaror och för att även kunna förbättra dess vinteregenskaper. Från och med hösten 2015 kommer Evolution Diesel med en tredjedel förnybart innehåll, att finnas tillgänglig året runt i hela landet.

Preem erbjuder genom Såifakortet sammanlagt upp till 600 stationer anpassade för yrkestrafiken. Sammanlagt går det nu att tanka Biodiesel 100 på 13 Preemstationer. Det två nya anläggningarna för Biodiesel 100 finns nu på Preem Nykvarn, Skälbyvägen och Preem Gävle, E4, Gävlebro.

Se mer på sök station på preem.se