Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2014-02-20

Pressmeddelande

Preem öppnar ny bemannad station i Nykvarn

Idag invigs Preems nya bemannade drivmedelsstation i Nykvarn. Stationen, som är placerad vid trafikplats Nykvarn bredvid E20 och Mörby industriområde, är en del av Preems expansiva satsning i Mälardalsområdet.

Anläggningen vänder sig till såväl privatbilister som yrkestrafik. Förutom drivmedel med högt innehåll av förnybara råvaror, så som ACP Evolution Diesel och E85 kommer det även att finnas en Renofin biltvätt som har en egen reningsanläggning där 80 % av tvättvattnet återanvänds. Den bemannade butiken kommer att erbjuda drive-in för försäljning av mat och dryck av Preems freshfoodkoncept och erkänt goda kaffe.

- Stationen i Nykvarn är en av Preems största satsningar i Mälardalsområdet under det senaste året. Den nya stationen är den tredje i raden av flera nya moderna och bemannade stationer som Preem öppnar under 2013-2014 längs strategiska trafikplatser och knutpunkter runt om i Sverige. Med stationens placering vid Nykvarn hoppas vi bli en tillgång för såväl lokala Nykvarnsbor som mer långväga resenärer, säger Christian Bjerdén, tf marknadsdirektör på Preem.

Drivmedelsanläggningen ligger i anslutning till trafikplats Nykvarn, dvs. avfarten E20 och väg 509 mot Järna. Fastighetsutvecklare är Bygg-Fast som står för fastighetsägande, projektering och byggnation av stationen.