Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2014-02-27

Pressmeddelande

Preem aktiverar motionärerna i Vasaloppet

Under Vasaloppet den 2 mars anordnar Preem som huvudsponsor av Vasaloppet två aktiviteter – Preem Pit Stop och Preem Hill Race – för att stötta motionärerna under det långa loppet.

Preem Pit Stop är en favorit i repris från förra årets Vasalopp och är placerat 74 km in i loppet. På Preems Pit Stop får motionärerna både en in- och utvändig service.

- Vi lanserade Preem Pit Stop på Vasaloppet 2013, och det blev en succé bland löparna. Precis som vid ett riktigt Pit Stop ser Preems funktionärer till att skidlöparen snabbt kommer tillbaka ut på banan med nytt bränsle, mjuka muskler och bättre fäste. Vi bjuder på energidryck, torra mössor, valla och massage för trötta muskler. Vi vill ge löparna en energikick för att orka hela vägen in i mål, säger Maria Green, projektledare för Vasaloppet på Preem.

- I år inför vi även en ny aktivitet för att sporra löparna i den tuffa backen innan Oxberg. Preem Hill Race är ett spurtlopp för motionärerna som är placerat efter 60 km, uppdelat på en dam- respektive herrklass. Vi hoppas att utmaningen ska tillföra lite extra krydda till loppet, fortsätter Maria Green.

Sträckan i Preem Hill Race är uppmätt till 235 meter. Snabbast tid vinner ett presentkort på 10 000 kr från Preem.

Vinnarna av Preem Hill Race presenteras efter loppet på www.preem.se/vasaloppet.

Om Preem och Vasaloppet

Preem är huvudsponsor av Vasaloppet för sjätte året i rad. Vasaloppet delar Preems vision om en hållbar miljö och som ett resultat av detta körs Vasaloppets officiella busstransporter i år på Preems Evolution Diesel. Det är en svensk diesel som innehåller tallolja, en förnybar råvara som är en restprodukt från den svenska skogen.