Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2013-01-15

Pressmeddelande

Preem vässar Preem Evolution Diesel

För att minska klimatpåverkan ytterligare lanserar nu Preem nästa generation av Preem Evolution Diesel med åretruntkvalitet och hela 30 procent förnybara råvaror. Från och med tisdagen den 15 januari säljs produkten inledningsvis på 100 av Preems tankställen i Uppsala, Stockholm, Mälardalen och Östergötland.

Utbudet och efterfrågan på förnybara dieselbränslen har aldrig varit större än idag. Tack vare ny teknologi som omvandlar grön råvara till diesel kan Preem producera dieselbränslen som sänker koldioxidutsläppen markant. Våren 2011 lanserades Preem Evolution Diesel och har sedan dess varit marknadens bästa miljödiesel, med en högre andel förnybara råvaror än andra dieselprodukter på marknaden. Den förnybara delen som tillverkas i Preems raffinaderi i Göteborg av framförallt tallolja kallas HVO-diesel (hydrotreated-vegetable oil), och bygger på en teknik som omvandlar grön råvara till högklassig diesel. Preem var först med att lansera en HVO-diesel på marknaden.

- Varje extra procents inblandning av förnybara råvaror ger en markant effekt när det gäller att minska koldioxidutsläppen från trafiken. Vår Preem Evolution Diesel består av 30 procent förnybara råvaror och med Preem Evolution Diesel i tanken minskar man koldioxidutsläppen med upp till 27 procent, säger Andreas Viefhaus, direktör Marknad och Försäljning på Preem.

Preems vision med Preem Evolution Diesel är att den ständigt ska utvecklas och ha mindre klimatpåverkan. Den nya åretruntkvaliteten av Preem Evolution Diesel innehåller lika hög andel förnybara råvaror som tidigare enbart fanns i sommarkvaliteten. Nu kan alla dieselfordon tanka och köra på Preem Evolution Diesel med lika stor minskning av koldioxidutsläpp oavsett årstid. Priset för Preem Evolution Diesel åretruntkvalitet är detsamma som för vanlig diesel.

Från och med tisdagen den 15 januari finns Preem Evolution Diesels åretruntkvalitet på 100 av Preems tankställen i Uppsala, Stockholm, Mälardalen och Östergötland.