Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2013-05-23

Pressmeddelande

Preem öppnar ny bemannad station i Karlskoga

Den 23 maj inviger Preem en ny bemannad drivmedelsstation längs Örebrovägen och E18 i Karlskoga. Den nya stationen är den andra i raden av flera nya moderna och bemannade stationer som Preem öppnar under 2013 längs strategiska trafikplatser och knutpunkter runt om i Sverige.

- Vi är mycket nöjda med stationens placering i Karlskoga och närheten till Mälardalen med dess expansiva och trafiktäta läge. Vi hoppas bli en tillgång för både långväga resenärer och lokala Karlskogabor, säger Andreas Viefhaus, Marknadsdirektör Preem AB.

Stationen var tidigare en Shellstation som Preem tog över i höstas, byggde om och som kommer att drivas av den tidigare stationschefen, Ingalill Jansson.

- Jag har jobbat på den här platsen i 23 år och det känns väldigt positivt att nu driva den nya stationen i Preems regi. Jag har också haft möjligheten att återanställa flera ur personalen som jobbade här tidigare, vilket såklart är extra roligt. Våra tidigare kunder som har saknat stationen under ombyggnadstiden är glada att se oss på plats igen, och vi ser fram emot att hälsa både dem och nya kunder välkomna till oss, säger Ingalill Jansson, nu Preem Partner i Karlskoga.

Stationen är en så kallad konceptstation. Det betyder att Preem erbjuder olika sorters drivmedel, inklusive förnybara alternativ. Utöver vanligt stationssortiment satsar vi extra på ett freshfood- och kaffekoncept. Detta innebär att vi utöver traditionella måltider som till exempel korv, säljer goda och nyttiga rätter såsom kryddiga wokrätter, matiga sallader och fräscha smörgåsar. Vårt kaffekoncept innefattar de bästa kaffemaskinerna med ett brett utbud och personalen är baristautbildad. Allt kaffe är ekologiskt- och fairtrademärkt och blandningarna är valda att passa just det kaffe kunden önskar – espresso, cappuccino eller vanligt kaffe. Stationen har också en biltvätt – Renofin – med miljöanpassade rengöringsprodukter.

- Vi fortsätter med att projektera för ytterligare tre nya stationer runt Mälardalsområdet med omnejd under 2013. Även dessa kommer att ha flera nyheter i inredning, utbud och design, avslutar Andreas Viefhaus.

Officiell invigning av stationen i Karlskoga sker torsdagen den 23 maj 2013.