Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

2013-05-30

Pressmeddelande

Pinfärska™ frallor hos Preems bagerier

Allt fler människor väljer att köpa och äta sin frukost utanför hemmet, en trend som märks tydligt på drivmedelsstationer med ökad trafik på morgonen. Som första drivmedelsbolag erbjuder nu Preem butiksbakade, pinfärska™ frukostfrallor för endast 10 kronor fram till midsommar. Hos Preem kan kunderna köpa en färsk och nybakad fralla och även komplettera med andra frukostingredienser såsom kaffe, te, juice, kokt ägg och yoghurt.

- Kunderna blir allt mer rörliga och har högre förväntningar på utbud och sortiment. Det finns en efterfrågan på nybakat bröd som ett färskt och gott alternativ till inplastade smörgåsar. Några av våra bemannade stationer har under vintern testat att erbjuda färska frallor, vilket har visat sig vara mycket uppskattat av kunderna varför erbjudandet nu ges till alla våra kunder, säger Susanne Melander, koncept- och kategoriansvarig för kalla snabbmål på Preem.

Preem är lyhörda för våra kunder och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra produkterna på stationerna. Först ut var vårt goda och rättvisemärkta kaffe. I slutet av förra året introducerade vi salladsbarer på utvalda stationer. Nu kommer nästa steg i form av Preems pinfärska™ frallor som är butiksbakade. Det innebär att frallorna jäses och gräddas i ugnen på stationen. De svalnar och bres sedan med smör och påläggen ost, skinka eller ost/skinka. Förutom de ljusa frallorna (som under introduktionsperioden kostar 10 kronor), finns det även frallor som görs på grovt och nyckelhålsmärkt bröd.

Genom att baka brödet direkt i butiken behålls den naturligt goda smaken från bröd och pålägg. Vanligt är att smörgåsar kyls ner vid transport, vilket minskar brödets smak och arom. Nu undviks detta och istället finns en pinfärsk™ fralla att köpa rakt över disk.

- Frallorna är inte bara ett frukostalternativ utan även ett enkelt och gott mellanmål eller komplement till annan måltid. Varför inte köpa en fralla och mjölk som mellanmål till barnen istället för den traditionella korven, säger Susanne Melander.

De pinfärska™ frallorna säljs på Preems alla bemannade stationer från och med den 27 maj. Ordinarie pris på frallorna är 20 kronor från och med 20 juni.