Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2012-06-18

Pressmeddelande

Preem stolt sponsor till den nyinflyttade Kodiakbjörnen i Orsa Björnpark

Orsa Björnpark är Europas största björnpark. Den 19 juni får parken tillökning då världens största landlevande rovdjur flyttar in. Vi på Preem är mycket stolta över att vi fått inleda ett samarbete med björnparken och från och med i morgon kan kalla oss björnsponsor och fodervärd till den nya Kodiakbjörnen från Kodiakön, Alaska.

Preem har en lång tradition av värdefulla samarbeten med organisationer och företag runt om i hela landet. Inte minst som huvudsponsor till Vasaloppet vill Preem vara en aktiv näringslivsrepresentant som verkar för bättre och mer hållbar miljö. På Preem upplever vi att våra värderingar stämmer väl överens med Orsa Björnparks ambitioner och mål.

- När det gäller Orsa Björnpark, och den fantastiska historien som beskriver vägen fram till att Kodiakbjörnen nu flyttar in, har vi på nära håll följt parkens förberedelser för björnens ankomst. Redan i januari 2011 började Orsa Björnpark intressera sig för  björnungen som återfunnits moderlös på Kodiakön. Efter en tuff granskning av Alaskas myndigheter utsågs Orsa Björnpark till den enda park i världen som håller en sådan standard att de kan ta emot en unge från Kodiak. Vi är mycket stolta inför uppdraget som innebär att Preem blir fodervärd för den unge Kodiakbjörnen, säger Marie Bark, Chef Marknadskommunikation på Preem AB.

Sverige har ett gott rykte i resten av världen när det gäller att ta hand om den svenska naturen. Det är ingen tillfällighet att Orsa Björnpark ligger här, är världsunik och samtidigt en sådan naturlig del av området. Sverige har också ett gott renommé när det gäller klimatarbete och utveckling av processer och produkter som minskar skadliga utsläpp. Sverige har dessutom mycket ambitiösa klimatmål för ökad andel förnybar energi inom en rad områden. Allt i syfte att bevara en bättre natur för människor och djur.

Orsa Björnpark är ingen vanlig djurpark, utan Europas största park särskilt anpassad för björnar och där lever djuren i sina naturliga miljöer

- Preems förhoppning är att vårt eget arbete för att minska människans fossila avtryck ska ha en positiv inverkan på den natur som vi delar med björnarna, och alla andra djur. Att Preems symbol och logotyp dessutom är en björn är naturligtvis extra roligt för samarbetet. Jag önskar Kodiakbjörnen välkommen till Sverige och hoppas att den ska komma att trivas i Orsa Björnpark, avslutar Marie Bark.

Allmänhet och press önskas välkomna till invigningen av ”Kodiak Island – Land of Giants”, björnens nya hem, som äger rum i morgon den 19 juni kl 11.00 i Orsa Björnpark. Läs gärna mer på www.orsabjornpark.se.