Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Tillförlitlighetsingenjör - Mattias Wedin

Jag heter Mattias Wedin och är 25 år, ursprungligen från Värmland. För ungefär 5 år sedan flyttade jag ner till Göteborg för att studera. Därefter har jag varit anställd på Preem AB som tillförlitlighetsingenjör i snart 2 år.

Berätta, hur ser en vanlig dag ut som Tillförlitlighetsingenjör på Preem? 
Som tillförlitlighetsingenjör arbetar jag övergripande med att stödja och förbättra driftsäkerhets- & anläggningssäkerhetsarbetet i våra anläggningar. Vi inom vår grupp gör detta genom vardagliga analyser, uppföljning och utveckling av underhålls- och projektarbeten.

En vanlig dag börjar alltid med ett gemensamt möte där driftpersonalen, tillsammans med övriga discipliner, går igenom vad som har hänt i processerna det senaste dygnet. Därefter kan dagarna vara mycket varierande och handla om att bland annat analysera statistisk över underhållsdata, utredningar kring haveri på utrustning samt övrigt arbete inom underhållsutveckling för att tillhandahålla planer för styrning och uppföljning av framtida underhållsarbete.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
Det roligaste med mitt jobb är att vårt arbete sker i nära samarbete med övriga avdelningar och det gör att jag får samarbeta med många olika personer och lära av deras expertis.

Något annat jag uppskattar mycket är att min roll handlar om frihet under ansvar och där du själv har möjligheten att styra ditt arbete. Det gör att du kan få driva mindre egna projekt, utveckla strategier och får för det mesta vara med från början till slut av ett arbete.

Vad skulle du säga till nån som funderar på att söka jobb hos oss? 
Ta chansen att få jobba inom en organisation med ett fokus på utveckling. Preem som bolag är stort med en mängd olika avdelningar och funktioner. Detta ger dig möjlighet att hitta en roll som passar dina intressen och färdigheter. Slutligen är det spännande att få vara inom en bransch som står inför utmaningar och där det krävs av bolaget att ständigt vara i framkant av innovation och utveckling.

Vi har en vision om att leda omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Hur bidrar ni på station att möjliggöra Preems vision?
Genom att identifiera problem och driva utveckling inom underhåll förbättrar vi driftsäkerheten. Minskade driftstopp och produktionsbortfall leder till en ökad produktivitet och effektivitet, samt minskad miljöpåverkan i form av utsläpp. Detta är viktiga grundstenar för att driva den vidare utvecklingen framåt.

Mattias Wedin

Mattias Wedin

Tillförlitlighetsingenjör