Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

Möt våra kollegor

"Preem är ett schysst bolag som tar ansvar för både sin roll i samhället och värnar om sina anställdas säkerhet, hälsa och trivsel". "

Den sektion som jag är chef över, Energy, säljer energiprodukter och smörjmedel till företagskunder på den svenska marknaden. Som sektionschef för Energy, Marknad och Försäljning har jag ett stort kundfokus i min roll och säkerställer att vi har de bästa förutsättningarna för lönsam försäljning, nöjda kunder och givetvis också välmående personal.

- Jag ska också arbeta för att vi följer Preems vision och strategi och således lägger vi tid på att hitta relevanta komplement eller alternativ till de fossila produkterna. Några exempel på vad det innebär i min roll

  • Det senaste året har sektionen arbetat hårt för att ta fram ett nytt koncept för våra återförsäljare. Det har varit ett enormt stort arbete att få alla pusselbitar på plats vilket har engagerat över fyrtio personer från alla delar av Preem. Nu är säljstyrkan i full gång att förhandla och implementera de nya avtalen
  • Som chef för sektionen Energy sitter man i styrelsen för Scanlube, ett bolag som vi samäger med YX som blandar och paketerar smörjolja. Numera är jag även ordförande i Scanlube. Vi har lagt en del fokus på att arbeta med smörjmedel och arbetar nu hårt för att få upp volymen och effektiviteten i fabriken.
  • Det som jag tycker är mest spännande att arbeta med är att konvertera våra kunder till bioolja. Vi säljer idag alldeles för mycket tjockolja och eldningsolja och Preem ska vara koldioxidneutrala 2035 men vill ha kvar kundbasen. Då är bioolja ett bra alternativ. Det är ingen enkel produktgrupp att hantera och vi behöver arbeta tillsammans med svensk industri för att ställa om. 

Vi har en vision om att leda omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Hur bidrar du i din roll till att möjliggöra Preems vision?

- Preems omställning är den viktigaste anledningen till varför jag arbetar på Preem. Under mina första år på Preem var jag med och tog fram underlag för Preems inställning till PFAD, en restprodukt från palmolja. Vi valde att ta avstånd från PFAD och att även lobba mot skattebefrielse på PFAD. Det var ett hårt arbete som gav en väldigt bra utdelning för ett mer hållbart samhälle.

- Nu arbetar jag som säljansvarig för stora volymer av fossila produkter, bland annat tjockolja. Men jag ser fram emot en framtid där jag inte behöver arbeta med råoljan utan istället kan arbeta som säljansvarig för stora volymer av förnybara råvaror. En sådan framtid kommer redan 2035 och det stämmer bättre överens min ambition om att vara klimatneutral och mitt ställningstagande om en mer hållbar framtid. Jag ser att jag har stora möjligheter att bidra till ett mer hållbart samhälle genom att möjliggöra att vi så snabbt som möjligt kan ställa om från tjock- och eldningsolja till andra flytande biodrivmedel. Det är inte jag som gör arbetet själv, men jag behöver se till att det finns förutsättningar och även säkerställa att det är en prioriterad arbetsuppgift för oss.

Vad är det bästa med att arbeta på Preem?

- Jag älskar att arbeta på Preem och är övertygad om att jag kommer att få en guldklocka. Efter att ha arbetat som konsult på flera olika bolag är jag trygg när jag säger att Preem har en ovanligt stark och varm företagskultur.

- Preem är ett schysst bolag som tar ansvar för både sin roll i samhället och värnar om sina anställdas säkerhet, hälsa och trivsel. Vi har en otroligt stark vision. För mig känns det otroligt viktigt att få vara med och möjliggöra omställningen till ett förnybart samhälle och samtidigt arbeta i ett schysst företag med stark gemenskap.

Susanne Stenman

Sektionschef Energy

Susanne Stenman