Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2017-01-20

Pressmeddelande

Preem satsar på svensk råvara - lanserar kycklingkorv

Nu utökar Preem sin kryddkorvsmeny med en kycklingkorv gjord på 100 procent svensk kyckling. - Den nya kycklingkorven har hälften så stor klimatpåverkan som en vanlig korv och är ett bra alternativ för personer som inte vill äta fläskkött, säger Lena Göransson, marknadskommunikatör på Preem.- Den nya kycklingkorven har hälften så stor klimatpåverkan som en vanlig korv och är ett bra alternativ för personer som inte vill äta fläskkött, säger Lena Göransson, marknadskommunikatör på Preem.

Enligt Livsmedelsverket orsakar kycklingkött utan ben betydligt lägre utsläpp av växthusgaser/kg än exempelvis gris- och nötkött utan ben.

Kycklingkött orsakar 2-3 kg växthusgaser/kg jämfört med 5-8 kg växthusgaser/kg för griskött och 23-39 kg växthusgaser/kg för nötkött.

Kycklingkorven blir också ett bra komplement till vår kabanoss med hälften kött och hälften grönsaker.

Kycklingarna kommer från Kronfågel som följer svensk djurskyddslagstiftning och övervakas på plats av Livsmedelsverkets officiella veterinär. Produktionen sker hos Lindvalls Chark i Strömsnäsbruk.

Alla korvar hos Preem är glutenfria och tillverkade av 100 procent svenskt kött.

Se testpanelen uttala sig om kycklingkorven: http://preem.se/privat/kampanj/kycklingkorv/

För mer information, kontakta:
Preems presstelefon, 070-450 10 01
Niclas Brantingson, presschef Preem, 070-362 03 99
Lena Göransson, marknadskommunikatör, 070-450 11 73

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK.