Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2015-09-03

Pressmeddelande

Preem ökar antalet snabbladdare på sina stationer

Preem och Öresundskraft har inlett ett samarbete för att öka tillgängligheten för att snabbladda elbilen. Tillsammans med Öresundskraft planeras det för sju stycken nya snabbladdare på Preems stationer. Sammanlagt kommer 15 av Preems stationer att kunna erbjuda snabbladdare till elbil när de nya installationerna är igång.

Preem och Öresundskraft har tidigare samarbetat kring fordonsgas samt flytande biogas (LBG) och tar nu ett ytterligare steg för att driva utvecklingen mot ett hållbarare samhälle. Preem upplåter plats för de nya snabbladdarna på sina stationer och Öresundskraft står för elstolpen och laddkort under varumärket CLEVER. Laddkort från CLEVER kommer på sikt att kunna köpas i butiken på stationerna. Det betyder att alla elbilskunder, även de som inte är CLEVER-kunder, kan ladda sin bil.

– Elbilar är ett alternativ för att på ett hållbart sätt kunna minska utsläppen av växthusgaser från den fordonsflotta som idag rullar på Sveriges vägar. Dock behövs det fler olika drivmedelsalternativ för att nå uppsatta miljömål. Under lång tid har vi på Preem satsat på att utveckla fossila drivmedel till att innehålla alltmer förnybar andel. Exempelvis var vi först med att lansera Evolution drivmedel med delvis förnybart innehåll, som kan tankas i diesel- och bensinbilar, säger Anders Collin, produktchef på Preem.

– CLEVER gör det lätt att köra elbil. Vid årets slut kan en elbilsförare ladda sin bil hela vägen från södra Sverige till Stockholm, över till Göteborg och tillbaks söderut, sammanlagt 160 mil. Genom samarbetet med Preem kompletterar vi nätet med snabbladdare på viktiga, geografiska punkter för att få tillförlitlig och snabb laddning hela vägen, säger Anders Östlund, vd vid Öresundskraft.

Följ oss gärna på facebook för att veta mer om planeringen av snabbladdare och hur arbetet framskrider.