Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2015-10-15

Pressmeddelande

Idag invigs fyra nya Såifaanläggningar för yrkestrafiken

Idag inviger Preem i samarbete med Volvo Truck Center fyra nya Såifaanläggningar för yrkestrafik. Två i Stockholmsområdet och två i Skåne. Etableringarna är ett led i Preems expansiva satsning på nya och moderna stationer längs strategiska trafikplatser och knutpunkter runt om i Sverige.

Yrkestrafiken kan vid de nya anläggningarna tanka drivmedel med förnybart innehåll, som ACP Evolution Diesel och vid Såifaanläggningen i Kungens Kurva i Stockholm erbjuds även möjligheten att tanka HVO100, en helt fossilfri diesel som främst kan tankas av dieselmotorer för tunga fordon.

– Vi är glada över att vi ytterligare stärker vårt stationsnät och att vi tillsammans med Volvo Truck Center kan utveckla servicen till bästa möjliga. Här kan yrkesföraren tanka, serva lastbilen och äta på ett och samma ställe. Stationerna har attraktiva lägen där många yrkesförare passerar och där det är enkelt att svänga in för att ta en paus, säger Ulf Hegwall, Försäljningschef för tung trafik på Preem.

Av de fyra nya Såifaanläggningarna ligger två i Stockholm; i Sollentuna och vid Kungens Kurva, i Malmö och en i Helsingborg.

– Genom etablering av tankstationer för tung trafik i anslutning till Volvo Truck Centers, breddar vi servicen och förenklar för kunderna då allt finns på samma ställe. Samarbetet med Preem är extra spännande då de är i framkant med att utveckla och producera fossila drivmedel med allt större förnybar andel, bland annat med råvaror från den svenska skogen. Tillsammans är vi med och utvecklar transportsektorn till att bli mer hållbar, säger Jan Willander, Regionchef på Volvo Truck Center.

Såifa är namnet på Preems dieselnät för tung yrkestrafik. Preem har totalt 570 stationer varav 420 är anpassade för den tunga yrkestrafiken. På preem.se/hitta station finns mer information om Preems stationsnät.