Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2015-03-20

Pressmeddelande

Årets mest värdefulla frukost gav 52 855 kronor till SOS Barnbyar

Som huvudsponsor av Vasaloppet valde Preem i år att oavkortat skänka hela summan från försäljningen av över 2 000 frukostpåsar under Vasaloppets vintervecka och utauktionering av startplatser till Vasaloppet till SOS Barnbyar. Resultatet blev 52 855 kronor.

– Vi är så glada över att så många ville bidra till insamlingen genom att köpa frukostpåsar och startplatser. Vi tycker att alla barn ska ha rätt till en familj och att inget barn ska vara ensamt. Vi har under flera år varit huvudsponsor till Vasaloppet och samarbetspartner med SOS Barnbyar. I år gifte vi ihop våra två hjärteengagemang genom att oavkortat skänka hela summan från försäljningen av våra frukostpåsar i vårt mässtält i Mora och genom att auktionera ut startplatser på Tradera till SOS Barnbyar, säger Marie Bark, marknadschef på Preem.

Preem arbetar med olika hållbarhetsfrågor och i detta ingår även att ta ett samhälls- och socialt ansvar. Samarbetet med Vasaloppet och SOS Barnbyar är båda engagemang som stödjer Preems vision om omtanke för människor och miljö. Grundstommen i SOS Barnbyars arbete är inriktad på att ge alla barn rätt till en trygg uppväxt i en familj. Preem har valt att stödja driften av SOS barnby i Brovary i Ukraina samt uppbyggnaden av ett familjehus i den nya barnby i Thai Binh i Vietnam som invigdes i januari i år.

– Preems initiativ har på ett kreativt sätt skapat samverkan mellan deras eget hållbarhetsarbete och kundernas engagemang. Ett bevis på hur man kan skapa synergier mellan företag och kunder i frågor som rör socialt ansvarstagande. Vi tar varmt emot gåvan som kommer att stärka vår verksamhet i Ukraina och Vietnam, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar.