Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

2012-06-11

Pressmeddelande

Hyr elbil i sommar

Premiär för elbilsuthyrning på Preems stationer vid Norr Mälarstrand, Globen och Nacka. 

Fr.om den 11 juni går det att hyra elbilar hos Preem i centrala Stockholm. Stationerna vid Norr Mälarstrand, Globen och Nacka var de första traditionella bensinmackarna i Sverige som kunde erbjuda laddning för elbilar, dessutom helt gratis. Laddstolparna drivs även med grön el. Nu kompletteras elbilsatsningen med hyrbilar i ett samarbete med Hertz. Elbilarna är av modellen Volvo C30 DRIVe Electric och erbjuder lika bra komfort som bensin/dieselmodellerna. Uthyrningen av elbilar är ytterligare ett steg i Preems miljöarbete att erbjuda alternativ till mer miljöanpassade transporter.

- Vi gör många olika åtgärder för att erbjuda mer miljöanpassade drivmedelsprodukter på våra stationer. Elbilen är ett mycket intressant alternativ för storstadsmiljöer varför vi kommer följa vår elbilsuthyrning med extra stort intresse, säger Petter Holland, VD Preem AB.

Elbilarna laddas i ett vanligt eluttag och räckvidden är upp till 15 mil vilket lämpar sig utomordentligt för stadskörning. Eldriften gör också att koldioxidutsläppen är i praktiken noll om bilen laddas med el producerad av förnybar energi.

-Att köra elbil är riktigt roligt och annorlunda men ändå inte. Annorlunda därför det är så osedvanligt tyst gång vid körning men ändå en vanlig upplevelse därför att utrymmena inne i bilen är precis som de brukar vara, avslutar Petter Holland.