Preem Logo

Sök efter något i sökfältet ovan för att visa resultat

Välkommen till vår nya group-sajt. Hittar du inte det du söker eller vill lämna feedback,mejla oss här.

Att jobba som Föreståndare

Jörgen är en av alla våra föreståndare har jobbat som föreståndare för preem i flera år. Som föreståndare är Jörgen inte anställd på preem, utan är sitt eget företag med ett skötseluppdrag åt några av våra stationer. Vi träffar Jörgen på en av våra Såifa- och automatstationer i Skeppslanda strax norr om Göteborg.

Hur skulle du säga att en vanlig dag som föreståndare ser ut?
Som föreståndare är ingen dag den andra lik. 
Som föreståndare går du till exempel igenom driftloggar samt kontrollerar och torkar av pumpar och pumphandtag. Vi kollar även kvittots funktioner så att funktionen är intakt. Sedan så kollar vi hur marken ser ut och om det behövs plockas skräp, skotta snö, salta marken eller borsta bort grus. Vi kollar även till flaggorna så att dem är hela och rena.
Det är föreståndarens uppgift att stationen är funktionell samt ren och fin för våra kunder.
Vi har även kontakt med olika företag som utför arbeten på våra stationer samt är med vid renoveringar och andra underhållsarbeten.
Vi har även mycket kundkontakt när vi är ute på station och hjälper till när det behövs.

Vad är det viktigaste att tänka på som föreståndare?
Att alltid ha kunden fokus, även när kunden inte är där. Allt vi gör när kunden inte är där är för att höja upplevelsen för kunden när vi inte är där.
Det är jätteviktigt att stationen alltid är hel och ren inför kunderna. Den ska även alltid fungera oavsett tid på dygnet och vilken dag det är. Där av har föreståndaren ofta jour för när något händer när föreståndaren inte är på plats.
Det är viktigt att vi värnar om alla våra kunder och det handlar inte bara om att ha konkurrenskraftiga priser på våra produkter, utan som föreståndare behöver vi ha ett fokus på en god upplevelse när de stannar vid våra stationer.

Vad är det roligaste med att vara föreståndare?
Jag har jobbat inom stationsverksamhet hela mitt yrkessamma liv i olika roller och trivs inom det.
Att vara föreståndare är ett väldigt fritt jobb där du får vara mycket utomhus vilket jag gillar. Det är även ett väldigt varierande jobb med väldigt mycket olika arbetsuppgifter.
Det är frihet under ansvar och tycker om att ha ansvar över mina stationer. Det ligger på mig att det alltid ser fint ut för våra kunder på vägarna vilket jag är stolt över att ha det ansvaret.
Jag tror du måste ha ett visst kontrollbehov för att trivas i den här rollen.

Sedan är kundkontakten väldigt rolig. Är kunderna som kommer och tankar glada så blir jag glad. Är kunderna nöjda så går det även bättre för stationen vilket blir en bättre affär både för mig som föreståndare och preem.  

Jörgen Bäck

Föreståndare, Västra Götaland

Jörgen Bäck